zwembaden
ontvochtiging

U droomt wellicht van een nieuw zwembad in de tuin. Tussen droom en werklijkheid dienen er enkele beslissingen genomen te worden afhangende van het budget dat U wenst te besteden.
Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden. Wij beperken ons tot de betonbaden. Deze worden in onze streken als beste keus beschouwd, omwille van de weerstand tegen alle weersomstandigheden, verzakkingen, grondwater veranderingen enz. De bodem en de muren hebben een dikte van 25 cm gewapende beton. De muren worden gemaakt door tussen twee pannelen beton te storten. Uitsparingen in de beton worden voorzien om lichten, skimmers, inlaatstukken, bodempot, stofzuigerleiding te voorzien. De kuip vormt een monolitisch geheel, ondoordringbaar voor water.
De betonnen wanden worden normaal voor een buitenbad bekleed met matten welke ingerold worden met polyester. Verschillende kleuren mogelijk. Het resultaat is een mooi en glad oppervlak. Voor binnenbaden kan ook gedacht worden aan moza´ek bekleding.
Op de betonnen wanden worden boordstenen opgelegd. Te verkrijgen in alle maten en soorten.Meestal worden nu chinese arduin verkozen, met of zonder tekening.

Zwembadtypes

Voor binnen en buitenzwembaden heeft men twee types.

overloopbad        Overloopbad
Overloopbaden.
Zeer mooi uitzicht. Het waterpeil staat quasi gelijk met de terrasstenen rondom het bad. Waardoor een goede integratie bekomen wordt tussen bad en omgeving.
Bij dit soort bad wordt de invoer van het water langs de bodem verwezelijkt zodat het oppervlaktevuil zeer vlug verdreven wordt naar de overloopgoten. Er is een zeer goede filtering en verdeling van de produkten mogelijk.

Er wordt een buffertank voorzien om het wisselend waterpeil met pompen op peil te houden.De overloopgoot wordt afgedekt met twee rijen stenen gescheiden door opening waardoor het water in de goot stroomt.
Het zwemmen is veel aangenamer, doordat er geen weerstand optreedt door het terugkerend water van de wanden.
De installatie is dan ook uitgebreider en complexer en bijgevolg een hoger prijskaartje.

normaalbad normaalbad        Normaalbaden Normaalbaden.
De traditionele manier van bouwen van baden is met skimmers en inspuitsjets die het water een stuwing geven naar de skimmers toe. Het oppervlaktevuil wordt weggezogen door de skimmers.De afstand dat het vuil moet afleggen is aanmerkelijk groter dan bij overloopbaden. Ter hoogte van de waterlijn wordt een vetlaag op de wanden aangemaakt.
inbouwtrap
        Romeinse trap


inbouwtrap         Ronde inbouwtrap
Inbouwtrappen.
Een Romeinse instaptrap behoort tot de mogelijkheden. Een goedkopere oplossing is een gemetste inbouwtrap.De vorm kan recht, rond of veelhoekig ziijn. Ofwel een ladder kan ook voldoende zijn. Indien rolluik aanwezig dient de ladder uit twee delen te bestaan.


       trap ladder

 top


    A.A.P.C. zwembaden   Handelslei 306,   2980   Zoersel  Tel: 03/383.54.24