techniek





skimmer        Skimmer

1. Skimmer

Het oppervlaktewater met vuil wordt aangezogen door de skimmers. De skimmers worden verbonden door middel van PVC darmen ( 50 mm diameter) met de circulatie pomp. Normaal worden twee skimmers voorzien. Een mandje in de skimmer houdt het groot vuil tegen. Een klep gaat op en neer door de beweging van het water en belet aldus dat het vuil terug in het bad drijft. Om het fijne vuil tegen te houden wordt een nylon skimmerbekleding aangebracht.
bodempot        Bodempot

2. Bodempot

Zuigt het water van de diepte ( kouder water) aan en verwezelijkt een betere menging van warm en koud water.En tevens ook betere menging van de chemicaliën. Het dient natuurlijk ook voor volledig ledigen van het bad, indien dit noodzakelijk is.
inlaat jets        Inlaat jet

3. Inlaat jet

Inlaat jets spuit het water terug het bad in. De richting is regelbaar. Normaal worden er drie inlaat jets geinstalleerd.
licht        Led-licht

4. Licht

Normaal worden twee onderwaterlichten geplaatst, 300W/24V .
Dit kunnen ook Led-lichten zijn.
Aqua de light PAR 56 LED verlichting blauw of wit of miljoenen kleuren. 36 W/12V
Circulatie pomp        Circulatie pomp

5. Circulatie pomp

De skimmers en de bodempot worden door PVC darmen aan een collector verbonden. Elk van deze darmen kunnen afgesloten worden door kranen. De collector wordt aan de circulatie pomp verbonden.In het technisch lokaal worden de verbindingen in hard PVC uitgevoerd. De circulatie pomp is een zelfaanzuigende pomp met een voorfilter met mandje en doorzichtig deksel. Deze voorfilter belet het groot vuil (bladeren) om in de turbinepomp te komen.
filter        filter

6. Zandfilter

De zandfilter is een uit polyester vervaardigd vat, waarop een zeswegkraan gemonteerd is.Een doorzichtig deksel laat toe om de waterstroming te volgen. In de zandfilter wordt een laag fijne kiezel gelegd, daarop komt het fijne zand. Het water wordt op het zandbed gesproeid. Het water vloeit naar beneden en het vuil blijft op het zandbed achter. De fijnheid van de zandfilter bedraagt 25 micron. Door de zeswegskraan te verdraaien (circulatiepomp is gestopt) wordt de stroomrichting van het water veranderd van onder naar boven en het water met vuil wordt naar riool of gracht gestuwd. (Backwash) Vermindering van waterhoeveelheid dient eventueel bijgevuld te worden.

warmtewisselaar        warmtewisselaar

7. Warmtewisselaar

De verwarming van het zwembad wordt meestal door middel van een warmtewisselaar gekoppeld aan de centrale verwarming verwezelijkt. Een pompje in het circuit van CV doet het warm water door de wisselaar stromen. Een thermostaat in het circuit bad geeft bevel voor branden van de CV. Een warmtewisselaar van 40 kw is voldoende.

gasketel        gasketel

8. Gasketel

De verwarming van het zwembad kan ook met een gasketel gedaan worden. Indien men een snellere opwarming verkiest. Indien geen centrale verwarming op gas aanwezig. Indien afstand tussen CV en technisch lokaal te groot.

warmtepomp        warmtepomp

9. Warmtepomp

In bepaalde omstandigheden kan een warmtepomp een oplossing bieden.

warmtepomp

10. Technisch lokaal


In een technisch lokaal van beperkte afmetingen worden bepaalde elementen van de installatie geinstalleerd, zoals zandfilter, circulatiepomp, zekeringkast, kast rolluik, warmte wisselaar, sturingkast, transfokast onderwater verlichting, aankomst van alle darmen met afsluitkranen, ionisator, enz.





11. Stofzuigerleiding

De opening van de stofzuigerleiding bevindt zich in het midden van de langse zijde van het bad onder het wateroppervlak. Dient om de darm van een stofzuiger aan te sluiten. Indien gestofzuigd wordt, worden alle andere kranen afgesloten om meer zuigkracht te heben op de stofzuiger.

 top


         A.A.P.C. zwembaden   Handelslei 306,   2980   Zoersel  Tel: 03/383.54.24