afdekking

Doel

- Om de warmte in het bad te houden.
- Het verdampen van het water tegen te gaan.
- Minder verbruik van produkten.

Soorten

1) Zomerafdekking.

1.1 Manueel met oprolsysteem (vast of met wielen.)

1.1.1) Noppenfolie (bubble-folie)
de meest verkochte is de 500 micron "Gold",bovenzijde is blauw,onderzijde is goudkleurig, met een dikte van 500 micron.Zij warmt het water beter op, winst van 15 Ó 20% winst. Het zeil wordt voorzien van afboording, treklint en bevestingslinten.

1.1.2) Isolatiezeil polyethyleenschuim 5 mm.

Duurder dan de noppenfolie, isoleert beter maar houdt de warmte van de zon tegen. Daar het practisch geen licht doorlaat is er minder algengroei dus minder gebruik van chemicaliŰn. Het is veel zwaarder om het op te rollen.


- Nadelen zeilen:

Na verloop van tijd gaan de zeilen water absorberen, (zeker het isolatiezeil) ze worden zwaar om op te rollen, zeker met baden van 5 meter breed en meer. (doorhangen van as).

1.2 Automatische rolluiken.

Een rolluik wordt geopend met een druk op een knop. Een rolluik bestaat uit aaneen klikbare lamellen gemaakt uit hard PVC. De uiteinden zijn lucht en waterdicht gelast. De lamellen drijven op het water. Zij hebben een groot drijfvermogen en betekenen aldus een veiligheid voor kinderen en dieren. De lamellen draaien zich op op een as. Op deze as is een electrische motor 24 Volt gemonteerd. Deze as kan op verschillende manieren in het bad gemonteerd worden.
rolluik bodem        Rolluik Bodem bad

1.2.1 Rolluik bodembad

Motorput nodig even diep als bad. Vuil op het rolluik komt in het bad. Men kan zwemmen boven het rolluik. Rolluik kan afgedekt worden door een aluminium hoekprofiel.
aparte kuip        Aparte kuip

1.2.2 Aparte kuip

Als verlengstuk van het bad wordt een betonnen kuip gemaakt waarin de as wodt opgehangen. In deze kuip bevinden zich de skimmers en ook een bodempot. Kan apart geledigd worden. Er is ook een motorput nodig. Het vuil op de rolluik komt in deze kuip terecht. Gemakkelijker om te reinigen. Bad volledig vrij om te zwemmen.Afgedekt met houten roostering gedragen door inox balk. (beste oplossing, weinig problemen).
schuine wand        Schuine wand

1.2.3 Schuine wand

De as wordt opgehangen onder schuine wand. Wordt afgesloten door een PVC wand. Motorput nodig even diep als het bad. Vuil op de rolluik komt in het bad terecht. Volledig vrij bad om te zwemmen. Nadeel: bij het blokkeren van het rolluik (bv. door speelgoed) dient het bad leeg gemaakt en de PVC wand gedemonteerd te worden.
uitwendige motor rolluik        uitwendige motor rolluik

Dwarsdoorsnede voor 1.2.1 - 1.2.2 - 1.2.3

Uitwendige motor met motorput. De motor wordt op de as geschoven.
Opzet rolluik        Opzet rolluik

1.2.4 Opzet rolluik

Het opzet rolluik wordt op rand van het bad ge´nstalleerd.Eenvoudige installatie. Geschikt voor bestaande baden. Vrij bad om te zwemmen.
buismotor rolluik        buismotor rolluik

1.2.5. Buismotor in as

De rolluikmotor wordt als buismotor in de as gestoken. Geen motorput nodig. Nadeel:Als er iets stuk is in de motor (bv.sensor) kan dit enkel hersteld worden door ene nieuwe motor of ruilmotor. (zeer duur).
rolluik-as   rolluik-apart   rolluik-overflow
  rolluik as in bad                         rolluik in aparte bak met hout     rolluik in overloopbad

1.2.6. Lamellen

Solar lamellen warmt het zwembad op met 4 Ó 8 graden naargelang het seizoen. De zonnestralen gaan door een doorzichtige laag en warmt de zwarte onderste laag op. Deze laatste geeft haar warmte af aan het water.

- witte:            goedkoopste oplossing,meestal voor binnenbaden.
- grijs:            duurder dan de witte.
- blauw    :      duurder dan de witte.
- helder transparant:   laten zon door in het water.
- licht blauw transparant:  mooi effect.
- solar of zonne kollectoren: transparant boven zijde, zwart onder zijde welke wordt opgewarmd door de zon. Deze warmte wordt doorgegeven aan het water. (4░ Ó 8░ winst), daarom minder stookkosten. 90% van de buitenbaden worden ermee uitgerust. Lamellen worden gekoeld door het water, daarom bij warm weer filteren.

lamelgrijsblauw   lamelwit   lamelsolar
Lamellen wit, grijs, blauw             Lamellen solar,lichtblauw of         Lamellen solar
                                                         helder transparant

2) Winterafdekking.


PVC zeil dat gespannen wordt 40 cm. over de boordsteen.Het bestaat uit een kader van 75 cm. hard PVC en binnen de kader is er gaasdoek. Het wordt gespannen als een trampoline met rekkers. Het zeil is strak gespannen, vangt de braderen op, de wind droogt de bladeren, ze waaien er terug af. De regen komt in het water terecht. (Voor de winter waterpeil 60 cm. laten zakken).
Kleur:groen,zwart,blauw of grijs.

winterzeil1  winterzeil2  winterzeil3

3) Telescopische overdekkingen of overkappingen

Een zwembadoverkapping verlengt het zwemseizoen aanzienlijk, de opwarming van het water geeft een temperatuurstijging tussen 8░ Ó 10░ graden. Bij mooi weer zet u de overdekking open in enkele minuten. Het is volledig afsluitbaar dus veilig voor kinderen. Elke zwembadoverdekking wordt op maat en naar wens van de klant gemaakt.

Enkele voorbeelden:

Type Cordoba

Cordoba overkapping    Cordoba overkapping
Type Tropea

Tropea overkapping    Tropea overkapping
Type Granada

Granada overkapping    Granada overkapping
Type Malaga

Malaga overkapping    Malaga overkapping
Type Sevilla

Sevilla overkapping    Sevilla overkapping

 top


   A.A.P.C.    Handelslei 306,    2980   Zoersel  Tel: 0477/30.95.96